Skip to content
Asiakastarina

IsoDent Oy

Innovatiivinen perheyritys valitsi innovatiivisen messuosastoratkaisun.

isodent-happyeco-messuosasto

Lukuisia kotimaisia ja kansainvälisiä messuja vuosittain

IsoDent Oy on suomalainen perheyritys, joka tuotekehittää ja valmistaa innovatiivisiä suunhoitotuotteita. IsoDentin juuret ulottuvat aina 1970-luvulle asti, ja yhtiö on toiminut maan suurimpana hammasteknisten palveluiden tuottajana vuosikymmeniä. Suomen luonnosta saatavia raaka-aineita hyödyntävien suunhoitotuotteiden kehitystyö on aloitettu vuonna 2010.

IsoDent osallistuu vuosittain lukuisille messuille sekä kotimaassa että ulkomailla. Likimain kymmenien vuosittaisten ammattilaismessujen lisäksi IsoDentin markkinointiaktiviteetteihin kuuluu lukuisia pienempiä tapahtumia.

Messuosallistumisella tavoitellaan yrityksen tunnettavuuden sekä tuotetietoisuuden lisäämistä, mutta myös uusien kontaktien tavoittamista. Messujen rooli markkinoinnin kokonaisuunnitelmassa on siis melkoisen keskeinen.

Systemaattinen messuosallistuminen on  tuottanut hyviä tuloksia. Yritys on esimerkiksi saanut laajennettua myyntikanaviaan ja kokenut saavansa aivan konkreettista hyötyä messuosallistumisilta.

KOKEMUKSIA

HAPPYECO-MESSUOSASTOSTA SANOTTUA

"Happyecon konsepti osui täsmälleen ajatusmaailmaamme, messuosastoja pitäisi tietenkin voida käyttää uudelleen."

Jyrki Isojärvi
Jyrki Isojärvi
IsoDent Oy

"Jos olisimme rakentaneet uuden osaston osallistumillemme kansainvälisille messuille, se olisi tullut kalliimmaksi, kuin monta kertaa käytettävän Happyeco-osaston hankinta."

Jyrki Isojärvi
Jyrki Isojärvi
IsoDent Oy
Ekologinen messuosasto

Ekologinen messuosastoratkaisu sopi yrityksen arvoihin

isodent-happyeco-messuosasto-2

IsoDentin hallinnosta ja tuotekehityksestä vastaava Jyrki Isojärvi kertoo, että häntä on jo pidemmän aikaa harmittanut se, ettei perinteiselle puusepän rakentamalle messuosastolle ole löytynyt järkevää jälkikäyttöä. Messuille varta vasten rakennettu osasto on yhden kerran jälkeen hukkatavaraa, sekä työhön käytetyn panoksen että usein myös materiaalien osalta. Se, että osasto on jouduttu käytännössä heittämään kulloisenkin messuosallistumisen jälkeen roskiin on harmittanut ja tuntunut turhalta.

Kun IsoDentillä kuultiin Happyecon uudelleenpystytettävien messuosastoratkaisujen konseptista, idea kolahti heti. Happyecon messuosastot rakennetaan vuosien kehitystyön tuloksena syntyneestä materiaalista. Se on paitsi kevyttä, myös erittäin kestävää. Siksi osastoja voi käyttää yhä uudelleen lukuisia kertoja. Kun osasto tulee käyttöikänsä päähän, se kierrätetään kartonkikeräykseen.

isodent-happyeco-messuosasto-7

Myös IsoDentille ympäristön huomioiminen on tärkeää. Yrityksessä pyritään ympäristöystävällisyyteen esimerkiksi pakkausmateriaalien valinnoissa, ja tuotteissa itsessään hyödynnetään monipuolisesti tehoaineita luonnosta. Yritys on lisäksi rakentanut itselleen aurinkoenergialaitoksen, josta saadaan ympäristoystävällistä energiaa tuotannon tarpeisiin.

Happyeco-messuosastojen uudelleenkäytettävyys ja materiaalin ekologisuus sopi hyvin yrityksen arvoihin ja ajatusmaailmaan, ja oli siksi luonteva valinta.

IsoDentin positiivisuutta huokuva osasto palvelee monta vuotta

isodent-happyeco-messuosasto-3

IsoDentin osastoratkaisu suunniteltiin siten, että osastoa voi tarpeiden mukaan varioida. Messuosasto elää aina jonkin verran, esimerkiksi kun tuotevalikoimaan tulee uusia tuotteita, joita halutaan nostaa näyttävämmin esiin messuilla. Osaston voi koota eri tavalla aina tarpeen mukaan, mikäli osaston paikan koko muuttuu. Toisaalta messuosastolle on tärkeää myös se, että perusilmeen osalta säilyy jonkinlainen jatkuvuus.

Yrityksen visuaalinen ilme on värikäs ja iloinen, näistä elementeistä onkin mahdollista rakentaa positiivista fiilistä huokuva ja näyttävä osastoratkaisu. Onnistuneesta lopputuloksesta saa kiitosta myös IsoDentin luottomainostoimisto Adams, joka suunnitteli monikäyttöisen visuaalisen ilmeen Happyeco-rakenteisiin.

Happyeco-messuosastoratkaisulle on toistaiseksi tiedossa vielä ainakin viisi käyttökertaa. Osasto on jo tullut edullisemmaksi, kuin vaihtoehto, jossa jokaisille messuille rakennettaisiin uusi osasto alusta saakka.

isodent-happyeco-messuosasto-4

Messuosaston kokoaminen onnistui alusta loppuun yksin

Jyrki Isojärvi kertoo, että eräillä messuilla hän pystytti osaston kokonaan alusta loppuun asti yksin. Samalla oli hyvää aikaa rupatella muiden näytteilleasettajien kanssa ja päästä mukaan messutunnelmaan.

Kookkaan osaston pystyttäminen yhden henkilön voimin vaati hieman hands on -asennetta, mutta selkeät ohjevideot auttoivat asiaa. Videot avautuvat osaston elementeistä löytyvillä QR-koodeilla.

Isojärvi kuvailee, että osaston pystyttäminen itsessään oli helppoa, mutta muistuttaa samalla, että jos osastoratkaisuun kuuluu paljon erilaisia elementtejä, kuten hyllyjä ja valoja, täytyy asiaan hieman keskittyä.

Ota yhteyttä

Jätä viesti, vastaamme mahdollisimman pian.

Tilaa uutiskirje