Skip to content
Asiakastarina

Machinetool

Liiketoiminta-alueet esille messuilla – yhdessä ja erikseen

Machinetool - Alihankinta 2023

Messuosasto liiketoiminnan monipuolisiin tarpeisiin

Oy Machine Tool Co on vuonna 1951 perustettu yritys,  joka jo yli 70 vuoden ajan on ollut edistämässä suomalaisen teollisuuden kehittymistä. Työkalujen ja -koneiden maahantuonnista alkunsa saanut yritys on tänä päivänä toimialansa edelläkävijä, joka keskittyy erityisesti nostamisen ja siirtotekniikan, yhteistyörobotiikan ja turvallisuustekniikan ratkaisuihin ja palveluihin.

Edelläkävijyys on keskeinen osa Machinetoolin strategiaa ja tarinaa. Lähestymistapa heijastuu myös yrityksen päätökseen valita Happyecon modulaarinen ja ekologinen messuosasto-ratkaisu, jota voi käyttää joustavasti moninaisiin liiketoiminta-alueiden tarpeisiin.

Myyntipäällikkö Jukka Vihtalahti kertoo aiheesta lisää. 

MAC-logo punainen

 

Joustavuutta, kompromisseja tekemättä

Machinetool toimii kolmella pääliiketoimintalinjalla, jotka ovat nostaminen ja siirtotekniikka, yhteistyörobotiikka ja turvallisuustekniikka. Yritys osallistuu erilaisiin messutapahtumiin ympäri Suomea liiketoiminnoittain, niin yhdessä kuin erikseen.

Yritykselle päätapahtuma on vuosittain Tampereella järjestettävät Alihankintamessut, mutta yritys osallistuu säännöllisesti myös pienempiin toimialakohtaisiin messutapahtumiin, kuten pakkausteknologian ja konepajatekniikan messuille.

Machinetool on toisinaan näytteilleasettajana ja puhujana mukana myös esimerkiksi ammattikorkeakouluissa järjestettävissä tapahtumissa. Messujen ja tapahtumien lisäksi yrityksellä on myös oma näyttävä showroom toimitiloissaan Malmilla, Helsingissä.

Machinetool

Yhdisteleminen on helppoa

Yrityksen Happyeco-messuosasto on suunniteltu niin, että moduuleja voidaan käyttää tarpeen mukaisesti eri muodoissa ja erilaisina yhdistelminä.

Seinäkkeet (leveys yhteensä 20 metriä) taipuvat moneen: Alihankintamessuilla osaston koko oli U-muotoinen, mutta seuraavaan tapahtumaan voidaan mukaan ottaa vain moduulit,  joista saadaan koottua L-muotoinen osasto.

Alihankintamessuilla kaikki kaksi liiketoimintalinjaa olivat mukana yhteisellä osastolla, mutta alakohtaisissa tapahtumissa voi olla edustettuna esimerkiksi vain yksi liiketoiminnan osa-alue. Pienempiin tapahtumiin mukaan saatetaan ottaa mukaan vain muutama seinäke ja infotiski. 

Machine Tool | Happyeco-messuosasto

Hyödynnetään showroomilla

Messuosasto on myös visuaalisesti suunniteltu siten, että seinäkkeitä voidaan käyttää joustavasti eri muodossa, parhaaksi valitulla tavalla.

Osaston visuaalisessa suunnittelussa ei silti tarvinnut tehdä kompromisseja. Tapahtumien välissä seinäkkeet ovat esillä yrityksen showroomissa.

– Happyecon messuseinäkkeet ovat meillä showroomilla pystyssä, ja kun lähdetään tienpäälle messutapahtumaan, otetaan moduuleita soveltuvin osin käyttöön aina sen mukaan, mitä tarvitaan. Seinäkkeet ja niihin kiinnitettävät LED TV:t pakataan siististi ja ekologisesti kartonkisiin kuljetussalkkuihin, ja niiden kuljettaminen näyttelypaikalle sekä sieltä takaisin on tosi helppoa ja siistiä, Jukka kertoo.

Kynnys osallistua tapahtumiin madaltuu merkittävästi

Machinetoolin toimintaa kuvastaa hyvin asiakaslähtöinen ote, sekä halu ymmärtää syvällisesti asiakkaiden toiminnan kehitystarpeita, ja tarjota niihin ratkaisuja. Tästäkin näkökulmasta asiakkaiden kohtaamiset erilaisissa alan tapahtumissa ovat tärkeitä.
Machine Tool | Happyeco-messuosasto

Kustannustehokkuutta

Ennen Happyeco-osaston hankintaa messuille mentiin perinteisemmällä mallilla. Yritys tilasi messuosaston toimittajalta osaston, joka rakennettiin kulloisillekin messuille paikan päällä. Osasto oli kertakäyttöinen, ja suunnittelu piti aina aloittaa alusta.

Nyt kun yrityksellä on valmiina käytössä oma osasto, kynnys osallistua erilaisiin tapahtumiin madaltuu huomattavasti. Joka tapahtumaan ei tarvitse erikseen suunnitella osastoa, sillä seinät ovat jo valmiina sovellettavaksi tarpeen mukaan.

Paitsi kynnystä osallistua tapahtumiin, tämä laskee myös osallistumisen kustannuksia

– Mitä useammin Happyeco-messuosastoa käyttää, sitä nopeammin se maksaa itsensä takaisin, kun tehdään vertailua aiempaan toimintamalliin, Jukka havainnollistaa.

Ekologinen ja uudenlainen ratkaisu oli kiinnostava

Machinetool on sitoutunut kestävän kehityksen arvoihin. Innovatiivisena edelläkävijänä yrityksen on helppo omaksua uudenlaisia toimintatapoja. Näin tässäkin tapauksessa.
happyboard

Kestävä valmistusmateriaali

Happyecon tuotteet valmistetaan Happyboardista®.

Toisin kuin markkinoilla olevat monet muut tuotteet, kuten vaikkapa monelle tutumpi Re-board, Happyboard® on erittäin kestävää: tuotteet on suunniteltu niin, että ne kestävät lukuisia käyttökertoja laadukkaina.

Tuotteet eivät sisällä lainkaan hankalasti kierrätettäviä sekamateriaaleja, vaan ne valmistetaan kokonaisuudessaan samasta palosuojatusta kartonkipintaisesta hunajakennolevystä. Tämä helpottaa materiaalin kierrätystä ja hyödynnettävyyttä raaka-aineena tuotteen käyttöiän päätyttyä.

Koko pinta-ala on hyödynnettävissä painopintana, jolloin lopputuloksesta saadaan näyttävä. Valmiin tuotteen varastointi tapahtuu moduuleille suunnitelluissa salkuissa.

Tuotteet valmistetaan Tampereella.

Millaisille yrityksille tai toimijoille Happyecon messuosastot ja seinäkkeet sopivat?

Jukka Vihtalahti toteaa, että Happyeco sopii hänen mielestään ihan kaikenlaisille yrityksille tai jopa yhdistyksille, jotka käyvät erilaisissa esittely- tai messutapahtumissa, tai joilla on omat toimitilat.

Jukka muistuttaa huomioimaan sen, että jos aikaisemmin näytteilleasettaja on lähinnä vain saapunut paikalle tapahtumaan, niin täytyy myös huomioida, ketkä huolehtivat osaston pystytyksen ja purkamisen.

– Kaverin kanssa homma sujuu nopeasti, Jukka toteaa.

Selkeiden ohjevideoiden avulla pystytys ja purkaminen onnistuu kuitenkin keneltä tahansa, eikä mitään erityistyökaluja tarvita.

– Ensimmäisen pystytyskerran jälkeen oppi meni nopeasti perille, Jukka kertoo

Selkeiden ohjevideoiden avulla pystytys ja purkaminen onnistuu kuitenkin keneltä tahansa, eikä mitään erityistyökaluja tarvita. Linkit ohjvideoihin löytyvät kuljetussalkkuihin painetuista QR-koodeista.

Tarvittaessa Happyecolta on mahdollista hankkia osastojen pystyttäminen ja purkaminen palveluna, sekä varastointi valmiille tuotteille.

ASIAKASKOKEMUKSIA

"On älyttömän hyvä juttu, kun messuosasto toimii näin. Tämä on fiksu juttu."

Testimonial
Jukka Vihtalahti - Oy Machine Tool Co
Myyntipäällikkö

"Happyecon konsepti osui täsmälleen ajatusmaailmaamme, messuosastoja pitäisi tietenkin voida käyttää uudelleen."

Jyrki Isojärvi
Jyrki Isojärvi
IsoDent Oy

"Jos olisimme rakentaneet uuden osaston osallistumillemme kansainvälisille messuille, se olisi tullut kalliimmaksi, kuin monta kertaa käytettävän Happyeco-osaston hankinta."

Jyrki Isojärvi
Jyrki Isojärvi
IsoDent Oy

Ota yhteyttä

Jätä viesti, vastaamme mahdollisimman pian.

Tilaa uutiskirje